همه‌ خوشمزه‌هاي زنجان

همه‌ خوشمزه‌هاي زنجان

استان زنجاناز مناطق سردسیر شمال‌غربی ایران است و يكي از زیباترین و تاریخی‌ترین استان‌هابه شمار مي‌رود.اين استان جاذبه‌های دیدنی و بسیار زیبايي دارد که بازدید از آن‌ها را نيز پیشنهاد می‌كنيم.اين استان خوردنی‌هایمحلیفراوانیدارد كه مواد اولیه غذاهایی که مورد استفاده‌ بومیان زنجان قرار می‌گیرند، علاوه‌بر طعم فوق‌العاده و ترکیب‌های جذاب‌شان، هر کدام منبعی پُرانرژی برای تقویت بنیه بدن یا داروخانه‌ای طبیعی برای دفع بیماری‌ها هستند.

پس اگر دوست دارید با غذاهای بی‌نظیر آن آشنا شوید در اولین فرصت آن‌ها را نوش‌جان کنید.

 

  1. خورشت آلوچه با مرغ

خورشت آلوچه با مرغ از اصیل‌ترین خوراک‌های سنتی استان زنجان است و طعم بسیار لذیذش را وامدار آلوهایی است که هنگام طبخ، در آن می‌ریزند. این غذا چون سایر خورشت‌ها با برنج سرو می‌شود و عطر و بویی بسیار دلچسب دارد.

مواد اوليه:

مرغ نصفیکعدد

پیاز سرخ شده ۴ قاشقسوپخوری

آلوچه برغان ۲۵۰ گرم

هویج ۳ عدد

رب گوجه‌فرنگی۲ قاشقسوپخوری

روغن نمک و فلفلبهمقدارلازم

طرز تهيه:

۱٫ابتدا مرغ را با کمی روغن سرخ می‌کنیم و با یک قاشق سوپ‌خوری پیاز سرخ شده و دو لیوانآب و کمی نمک و فلفل می‌گذاریم تا نیم‌پز شود.

۲٫در ظرف جداگانه‌ای،آلوچه برغان را که قبلا سرخ کرده‌ایمبا یک لیوان آب می‌پزیم.

  1. ۳٫ هویج را خُرد می‌کنیم و با روغن تفت می‌دهیم و کنار می‌گذاریم.
  2. سپس قیسی را تفت می‌دهیم در ماهیتابه رب گوجه‌فرنگی را با کمی روغن سرخ می‌کنیم و مرغ، هویج و قیسی آلوچه را به آن اضافه می‌کنیم و یکی‌دو لیوان آب‌گرم و کمی نمک و فلفل می‌ریزیم و روی حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقيقهمي‌گذاريم تا پخته شود.

 

۲٫پيازو

پيازو هم از قدیمی‌ترین و خوشمزه ترین غذاهای استان سردسیر زنجان است که ظاهری شبیه به آش یا اشکنه دارد.

مواد اوليه:

عدس ۱ لیوان

آلوچه و زردآلوی خشک ۱ لیوان

پیاز خُردشده ۱ عددمتوسط

رب گوجه فرنگی ۱ تا ۲ قغ

آرد گندم ۱ تا ۲ ق غ

روغن و نمک و زردچوبه بهمیزانلازم

طرزتهيه:

  1. برای تهیه این غذا ابتدا آلوچه زردآلو‌ها راداخل آب گرم خیس می‌کنیم.
  2. سپس پیاز را تفت مي‌دهيم و بعد آرد رابه آن اضافه می‌کنیم. سپس رب‌گوجه ، نمک و زردچوبه را اضافه می‌کنیم.
  3. عدس را اضافه کرده و به میزان لازمبه آن آب اضافه می‌کنيم، اجازه مي‌دهيم عدس پخته شود و آخر پخت عدس، آلوچه و زردآلوها را بهآن اضافه می‌کنیم تا با هم بپزند و مزه ترش غذا در آيد. آب را هم تنظیم می‌کنیم تا غذا نسوزد.

۴٫غذا که كاملا جا افتاد و موادش خوب پخته شدآنراداخل کاسه به صورت ترید سرو می‌کنیم.

 

  1. شش‌انداز

شش‌انداز غذایی بسیار مقوی است که با فرهنگ و رسوم کشورمان پیوندی نزدیک دارد. این غذا بیشتر در شب چهارشنبه‌سوری طبخ می‌شود تا طعمی لذیذ به آن روز دهد.

مواد اوليه:

روغن نصف پیمانه

گردو یک پیمانه

خرمای درشت ۱۶ عدد

کشمش یک پیمانه

تخم‌مرغ ۴ عدد

پیاز درشت یک عدد

شیره انگور یک پیمانه

طرز تهيه:

۱٫ابتدا پیاز را به صورت خلالی خُرد می‌کنیم و روی حرارت کم، کاملا تفت می‌دهیم تا عقیقی سرخ شود، سپس گردوی خردشده را به پیاز سرخ‌شده اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

۲٫بعد از چند دقیقه کشمش و خرمای خُر شده را به مواد اضافه می‌کنیم. در این فاصله تخم‌مرغ‌ها را در ظرف دیگری شکسته و خوب هم می‌زنیم، بعد از تفت دادن همه مواد، تخم‌مرغ‌ها را به خوراک‌مان اضافه می‌کنیم.

  1. با افزودن تخم‌مرغ و پخته‌شدن کامل آن یک پیمانه شیره انگور را روی خوراک شش‌انداز ریخته، با گردو و کشمش تزئین می‌کنیم. این خوراک یک غذای کامل، خوشمزه، سالم و مقوی است.

نظرات ۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *